Díjazott táncosokkal mutatja be a Fitos Dezső Társulat legújabb táncelőadását, A Falut a Tatai Sokadalomban június 14-én, pénteken 20:30-tól. A táncprodukció a 2013-ban Washingtonban bemutatott, nagy sikerű Magyar Falu, valamint a Falusi Színek folytatása. A műsorban közreműködik a Fölszállott a páva különdíjasa, a Szentendre Táncegyüttes.

A Falu
Koreográfus: Fitos Dezső, Kocsis Enikő 
Kísér: Bazseva zenekar
Gyökereink a mélybe nyúlnak. A falu zárt, hagyományörző közössége szövetkezett a természettel, melyhez elszakíthatatlan kötelékek láncolták hozzá.
Itt ideje volt az éneknek, a táncnak, a születésnek és a meghalásnak…
Óriás gyermekek apáik, nagyapáik válláról szemlélték a világot, mi is ezt a régről jövő tudást szeretnénk közvetíteni az ő segítségükkel…táncban, muzsikában megmutatva az újonan elkészült műsorunkban. 
Fitos Dezső (Harangozó-díjas, Europass-díjas, Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús Szólista) és felesége, Kocsis Enikő (Harangozó-díjas, Europass-díjas Örökös Aranygyöngyös Szólista) művészeti vezetőként, koreográfusként irányítja a hagyományaikhoz, táncaikhoz hű társulatot. Hisznek a néptánc kortárs művészeti megmutatkozásában, és hogy erejével , természetességével megszólítja a ma emberét, alkalmas az érzelmek legszélesebb skáláját megmutatni, színházat varázsolni.
– Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan sajátos és rendkívül gazdag kultúrát tudhatunk magunkénak, ami kifogyhatatlan és állandó inspirációul szolgál – vallják ars poeticájukban.
Fotók: Gorácz József