A Mezőföld, a Vág-Garam-köz, a Rábaköz, a Dél-Alföld táncai mellett, sárközi, jobbágytelki, magyarbődi, széki, bukovinai, bajnai, tyukodi, bakonyi, bodrogközi, bonchidai, mezőszopori, vajdaszentiványi táncokkal léptek színpadra a versenyzők, párosban és szólóban egyaránt.

A zsűri elnöke Sikentáncz Szilveszter, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke volt. Ő, valamint két zsűritársa, Lukács László és Hegedűsné Farkas Lilla a tánc ismerete, jellemző szerkesztési elve, a jellemző motívumok használata, a stílusos mozgás, a térhasználat, valamint a nagyobbak esetében az előadásmód, a viselet és annak viselése és az eszközhasználat alapján értékelte a táncokat, amelyek nem lehettek koreográfiák, csakis improvizációk.

A pontozás alapján osztották ki a Cifrabojtár és Csipkés keszkenő díjakat a legjobbaknak, de emellett dicséretek is gazdára találtak. A legjobbak bejutnak a Gyermek Néptáncosok XIV. Országos Szólótánc Versenyére, amelyet júniusban Szarvason rendeznek meg. Az ide bejutók neve egyelőre azonban még nem nyilvános, azt csak az összes válogatóverseny után hirdetik ki.

Az eredményhirdetés előtt rendezték meg a Kenderke „Élő Hagyományok” sorozatának részeként a farsangi felvonulást és mulatságot. A maskarába öltözött résztvevők és hozzájuk csatlakozók a rendháztól a Kossuth térig vonultak zene- és énekszóval. Ott vicces, mókás, a pajzán humort sem nélkülöző alakoskodásokkal idézték meg eleink hagyományait. Volt itt álesküvő férfi menyasszonnyal és női vőlegénnyel, medvetánc, no meg persze számos körtánc is, a szép számú nézősereg örömére. A Piarista Rendházba visszatérőket az eredményhirdetés előtt Sikentáncz Szilveszter köszöntötte, majd a díjak átadása után táncház kezdődött.

Cifrabojtár és Csipkés keszkenő díjasok:

Trenka Máté, Pálvölgyi Kristóf, Barta Benedek, Báles Lilla-Barta Benedek, Romnyai Salamon Csilla-Varga Márton Róbert, Zsebő Zsuzsanna- Orsós Norbert, Lakatos László Leonardó, Baracs Borbála-Horváth Zsófia, Varga Zsófia-Kruscsó János, Tóth Gábor László-Bertalanics Enikő, valamint Keltai Áron.