Új kezdeményezéssel, Mester-Palánta Népzenei Kurzussal hangolódik Tata a jubileumi, huszadik Sokadalomra. A Kenderke népművészeti műhely nagy múltú rendezvénye előtt, június 12-14. között rendezik meg a különleges zenei tábort.

Június harmadik hétvégéjén ismét az Angolkert ad otthont a közép-dunántúli régió legnagyobb népművészeti fesztiváljának, a Tatai Sokadalomnak. Az idei esztendőben azonban már két nappal korábban, június 12-én népzene tölti majd be a vizek városát, ugyanis aznap kezdődik a fesztiválhoz kapcsolódó Mester-Palánta Népzenei Kurzus, amelyen igazi népzenei legendáktól tanulhatják el a muzsikálás minden csínját-bínját az ifjú résztvevők.

A palántáknak szállást és háromszori étkezést az Öreg-tó Kemping szállodai részében biztosítanak. A Mester-Palánta Kurzust a CSSP-ZENEOKTAT-2018-0172 pályázat támogatásával valósul meg.

A táborzáró koncertnek június 14-én, pénteken a Sokadalom ad otthont.

A június 14-én kezdődő, háromnapos Sokadalomban fellépnek a Kenderke Művészeti Iskola csoportjai, a régió számos néptánccsoportja, valamint helyi és határon túli hagyományőrzők is. Számos gyermekprogram, népművészeti vásár, nép-, világ-, és könnyűzenei koncertek, néptáncelőadások várják az érdeklődőket. Június 16-án, a zárónapon, az öregtáncos találkozó után, rendezik a tűzugrást, így felidézve a Szent Iván napi hagyományos egészség- és szerelemvarázsló népszokást.