Különböző ritmusok, egyazon szenvedély –

Fedezd fel a művészet sokszínűségét az ÁLTAL–ÉR SZAKGIMI medrében!


Isten hozott oldalunkon!

Engedd meg hogy írjak neked pár sort a szakgimnáziumi terveinkről

A mi szakgimnáziumunk egy születő félben lévő csoda. Megálmodói és alkotói egy értékalapú közösséget kívánnak létre hozni, aminek központjában a mozdulatokkal vagy hangokkal történő játék képessége áll. Hisszük, hogy aki táncol vagy zenél, az művészi szinten játszik. Aki játszani mer, az pedig isten-képmásságát éli meg, azaz a teremtés erejét. Tapasztaljuk, hogy az e fajta játék az előadó művésznek is öröm, sőt, egy olyan életforma, ami segít megőrizni szellemi, lelki jól-létét. A kreatív előadóművészet egy izgalmas, színes és nem kis kitartást igénylő út. Elhivatott szakembereket és pedagógusokat hívunk most egy csapatba, hogy Téged, kedves leendő diákunk, elkísérhessenek. A képzésünket epochális rendszerben kívánjuk felépíteni, hogy jobban fókuszálhass az időszak adta lehetőségekre és feladatokra.

Tanulmányi területeink, avagy mivé válhatsz nálunk?

 • Egyházzenészként kántor – énekvezető
 • Népzenészként fafúvós, húros és vonós tagozatos zenész
 • Táncosként moderntáncos
 • Táncosként néptáncos

Hány évig kell ehhez tanulnom?
Minden képzésünkre jelentkezhetsz

 • 8. osztály után, ahol 5 éves képzés után, érettségivel és a fent megjelölt művészeti szakmával indítunk a nagybetűs életre, vagy
 • érettségi után, ahol 2 éves képzés keretén belül töltjük tele a tarisznyádat szakmai tantárgyakkal és mindenféle gyakorlati praktikával.

Rendezvényeink, ahol személyesen is megismerhetjük egymást:

 • március 11.-én 16:30-tól nyílt napot tartunk.
 • június 1- augusztus 31-ig rendkívüli felvételi eljárást tervezünk

Felvételi eljárás:

Mivel szakgimnáziumunk engedélyeztetése folyamatban van, ezért a hagyományos eljárási rendben hozzánk még nem lehet jelentkezni. Terveink szerint pótfelvételi eljárás keretében 2024 nyarán jelentkezhetsz hozzánk. A rangsorolás pontszám alapján történik. A felvételin motivációs elbeszélgetés és szakmai alkalmassági vizsga lesz. Maximális pontszám: 100 pont. Elemei:

 • általános iskolai eredmények: 30 pont.

A 7. osztályos évvégi és a 8. osztályos félévi osztályzatokat vesszük figyelembe.

 • szakmai alkalmassági : 60 pont A táncos/zenei képességeket, a tudást és az alkalmasságot vizsgáljuk gyakorlati foglalkozás keretében. A vizsga részét képezik az egyéni megmutatkozások is. A tánc- és zenetagozatra jelentkezők itt mutatják be 2 perces szólójukat.
 • motivációs beszélgetés: 10 pont. A beszélgetésben a céljaidra vagyunk kíváncsiak és arra, hogy hogyan segíthet ezek elérésében a mi intézményünk.

Plusz pont: táncos vagy zenei múlt igazolása művészeti iskolából, vagy egyesületből.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, küldd el nekünk az alábbi adataidat:

4 + 3 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.