Kapcsolódó videók és cikkek

Fürkész 4D pedagógus továbbképzés

Tisztelt Pedagógusok!

„Fürkész 4D” program- komplex képességfejlesztés, projektoktatás népművészeti alapokon

60 órás pedagógus továbbképzést indítunk Tatán

Komplex nevelés, népművészettel

 

 

 

 

 

Kiterjesztik a Kenderke Fürkész-programját

A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán elkezdődött a Fürkész 4D komplex, népművészeti projektoktatás tanítása. Tanítanak: Kun Katalin kurzusvezető, Farkas Emőke, Kutenics Péterné (Szabó Krisztina), Hulinné Gyenizse Judit. Ezzel elindult az interdiszciplináris képzés a karon.

 

 

 

Fürkész-program

A Fürkész-program komplex, azaz a tanuláshoz szükséges készségeket, képességeket egyidejűleg fejleszti. 4D, és a dimenziók száma mutatja meg, hogy ezt a pedagógiai munkát hány művészeti ágazaton keresztül tesszük meg. Ezen felül pedig projektoktatás keretében dolgozunk, témánkat pedig a népünk hagyományos évköre adja. Használunk még művészetterápiás eszközöket is. A játék elengedhetetlen ragasztóeleme a fent leírtaknak.

 

 

 

 

 

 

A Kenderke Református AMI a Református Pedagógiai Intézet Bázisintézménye

 

 

Konferenciának adott otthont a nyári lak

2017. június 17-én Tatán az Angolkert Eszterházy Nyári Lak Múzeum emeleti termeiben rendezték meg a III. Szándék és valóság konferenciát, amelynek témája: elméleti és gyakorlati eredmények az alapfokú néptánc oktatásában.

 

Fürkészve fejlődhetnek a Kenderke diákjai

A Kenderke művészeti iskola elindítja az általános iskolák elsős diákjainak a Fürkész programot. A gyerekek több művészeti ággal is megismerkedhetnek, ez pedig jótékony hatással van testi, szellemi fejlődésükre is.