2019. április 14-én vasárnap 11.15 órakor száz lány és asszony tölti meg a tatai Kossuth teret a hagyományos karikázóra, amely többről szól, mint táncról és énekről.

Farkas Emőke és Kánya Réka irányításával a kenderkések negyedik alkalommal töltik meg a Kossuth teret. A száz virágszál vasárnapjaként is ismert rendezvény lényege, hogy a tavaszi időszak jellemző táncaival, a karikázókkal, faluhossza járásokkal éltessék a hagyományokat, a tavaszi megújulást, megtisztulást a lányok, asszonyok.

A közös éneklés is tisztítja a lelket, azt pedig száz lány és asszony mondhatja majd el, hogy milyen erőt is jelent, amikor ennyien egyszerre táncolnak és dalolnak. Ki-ki életkora tapasztalatával, női energiáival ad hozzá egy részt a száz(nyi) virágszál vasárnapjához. Mindez arról is szólt, hogy szükségünk van egymásra az életben is, és mindannyian tanulunk egymástól: a kicsi a nagytól, a fiatalabb az idősebbtől.

 A program  2019.  április 14-én, vasárnap 11.15 órakor kerül megrendezésre Tatán, a Kossuth téren.

Karikázni a böjti időszaktól egészen pünkösdig lehetett, viszont soha nem zene kíséri, hanem csak ének. Így lesz ez most is, a hagyományokhoz híven a résztvevők énekelik azokat a dalokat, amelyekre táncolnak.

Vendég: a Pötörke és más, megyei műhelyek.

Szeretettel várunk mindenkit!

Forrás: https://www.kemma.hu/kultura/helyi-kultura/karikazo-a-kossuth-teren-1028627/