A tatai Kenderke élményalapú projektje a tantárgyakat összekapcsolva fejleszt

Különleges programsorozat a gyerekeknek

Tanórán kívüli 60 órás program indult el ezen a héten a tatai Kenderke művészeti iskolában kilenc-tizenegy éves gyerekeknek. A gyerekek szeptemberben egy kiránduláson vettek részt Polgáron, az M3 Archeoparkban. Itt a helyben talált, újkőkori leletek alapján építettek újra egy házat, melynek fala tapasztott vesszőfal, azaz a patics. A paticsfal, a ház modellje és berendezési tárgyainak az elkészítése lesz a gyerekek feladata.

A tizenhat résztvevő egy gazdagító, a tehetséggondozásnál komplexebb programban vesz részt, melyben felfedezhetik saját kreativitásukat, erősségeiket. A diákok pedagógusaik javaslatára kerültek be a programba, de ahogy Hulinné Gyenizse Judit foglalkozásvezető-koordinátor ki is emelte, nem a tanulmányi eredmény volt a mérvadó, döntő. A program lényege az, hogy a gyerekek ismeretei gazdagodjanak, miközben a tantárgyak (történelem, technika) összekapcsolásával, élményszerű módon fejlődhetnek. A diákokkal, mint megtudtuk, négy pedagógus foglalkozik. Az együtt töltött idő alatt elkészülő alkotásokból pedig júniusban a Kenderke-iskolában, majd a Tatai Sokadalomban, kiállítás is nyílik. Sz. A.

A program nyárig tart

A gyerekek munkáiból kiállítás nyílik majd…Fotók: MW

Alkoss és gyarapíts! Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Tehetség Programjának pályázatán (kategória kódja: NTP-MOI- 16) nyert a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola, az „Alkoss és gyarapíts” komplex tehetséggondozó programmal.