Farkas Emőke és Kánya Réka irányításával a kenderkések a pötörkések és a forgórózsások együtt töltik meg hetedik alkalommal a Kossuth teret.

A száz virágszál vasárnapjaként is ismert rendezvény lényege, hogy a tavaszi időszak jellemző táncaival, a karikázókkal, faluhossza járásokkal éltessék a hagyományokat, a tavaszi megújulást, megtisztulást a lányok, asszonyok.

A közös éneklés is tisztítja a lelket, azt pedig száz lány és asszony mondhatja majd el, hogy milyen erőt is jelent, amikor ennyien egyszerre táncolnak és dalolnak. Ki-ki életkora tapasztalatával, női energiáival ad hozzá egy részt a száz(nyi) virágszál vasárnapjához.

Mindez arról is szólt, hogy szükségünk van egymásra az életben is, és mindannyian tanulunk egymástól: a kicsi a nagytól, a fiatalabb az idősebbtől.

A program 2022. április 10-én, vasárnap 11.15 órakor kerül megrendezésre Tatán, a Kossuth téren a mise és az istentisztelet után.

Karikázni a böjti időszaktól egészen pünkösdig lehetett, viszont soha nem zene kíséri, hanem csak ének. Így lesz ez most is, a hagyományokhoz híven a résztvevők énekelik azokat a dalokat, amelyekre táncolnak.

Vendég: a Pötörke és más, megyei műhelyek.

Szeretettel várunk mindenkit!